• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

ANiN con ZeTA

Marketing | Tekst | Fotografie

  • Home
  • Wat
    • Complete content creatie
    • Rememberings
  • Hoe
  • Waarom
  • Wie
  • Portfolio
    • Foto Portfolio
    • Portfolio tekst en content
  • Referenties
  • Contact

Groot Brittannië

Engeland, Groot Brittannië

We wonen alweer heel wat jaar in Nederland, sinds 2001 om precies te zijn. Martin kreeg een baan bij Philips. Daardoor zijn we naar Eindhoven verhuisd. Ik kreeg op mijn beurt vervolgens een baan bij een architectenbureau in Den Bosch. Deze stad is heel wat gezelliger dan Eindhoven, dus verhuisden we.

We gaan nog zo’n 2-3 keer per jaar terug, meestal tijdens de herfst-, kerst- en zomervakantie. En met carnaval. Ik heb het wel geprobeerd te vieren, maar ik kreeg de smaak niet te pakken. Ik drink bovendien niet, dat scheelt ook… We gaan dan niet terug naar Leicester. Onze beide ouders wonen niet meer in Groot Brittannië. We gaan eigenlijk altijd naar Kent; huren daar een huisje aan de kust. We weten daar de weg, genieten van fish&chips. Je bent er zo! Drie uurtjes naar Dover, half uurtje door de tunnel en dan nog 20 minuutjes oostwaarts.  Als we iets zouden kopen, dan zou het wel daar zijn. Het is namelijk best kostbaar om een huis te huren.

Wat ik het meeste mis is om echt met iemand te kunnen praten. Ik volg zowel het Engelse alsook het Nederlandse nieuws. Mijn Nederlands is niet goed genoeg om de diepte in te gaan in een gesprek.
Daarnaast zijn bijv. grappen lastig. Of dingen die je op bv je 15e op tv ziet. Dat stukje geschiedenis of maar een half woord nodig hebben, dat mis ik wel.

Wat ik ook mis is dat je niet zo in de auto kunt springen om je vrienden of familie te bezoeken. Ik mis ook wel de lol met vrienden. Maar als ik zou mogen kiezen, zou ik hier willen blijven! Iedereen is zo happy hier. In Engeland is er toch een andere quality of life dan hier.

Mijn mooiste herinneringen hangen dan ook eigenlijk aan Nederland. De grote gebeurtenissen uit mijn leven hebben hier plaatsgevonden. Ik ben hier getrouwd met mijn Engelse man, ik kreeg hier twee kinderen. Ik was 28-29 toen ik hiernaartoe kwam; tot mijn 18e woonde ik bij mijn ouders, daarna ging ik naar college elders in het land. En daarna weer naar Londen.

Het gerecht Fruitcrumble

Ik zat te twijfelen tussen het maken van scones en dit toetje. Het was al zo lang geleden dat ik het had gemaakt, dat ik voor deze fruitcrumble koos. Je eet het eigenlijk altijd na een Big Sunday dinner. En dan vooral in de herfst en de winter. De basis blijft altijd hetzelfde, maar je kunt er verschillende versies van maken. Dit keer heb ik gekozen voor een versie met havermout, muesli en blackberries (bramen). De versie met appel is de meest traditionele.

Andere nationale gerechten zijn natuurlijk de wereldberoemde fish & chips. Maar ook Shepherds pie. Sunday roast en Sunday dinner. Die roast kan zowel van lam, varken of rund  zijn. Het wordt geserveerd met roast potatoes (aardappeltjes uit de oven) en Yorkshire Pudding. Die is trouwens hartig. Het geheel wordt geserveerd met gravey (jus), wortelen en doperwtjes. Met kerst eet je de fancy versie ervan.

Recept Fruitcrumble

Voor 4 personen :

  • 1 kilo appels
  • 350 gr bramen
  • Beetje suiker naar believen
  • 1 eetlepel water of appelsap
  • 100 gr bloem
  • 75 gr boter
  • 50 gr muesli
  • 50 gr havermout
  • 100 gr demerara (bruine) suiker

Bereidingswijze:

  1. Verhit de oven op 200 graden Celcius
  2. Boen de appels schoon en snijd in vieren. Verwijder het klokkenhuis en halveer ieder partje in twee. Doe ze in een pan, proef hoe zoet ez zijn en voeg naar gelang meer of minder suiker toe. Voeg een eetlepel water of appelsap toe en kook gedurende 5 minuten op een gematigd vuur zodat de appels zacht worden.
  3. Doe de appels in een ondiepe hittebestendige taartvorm fan ongeveer 15 x 20 cm.
  4. Vermeng de bloem en boter met je handen zodat een mix ontstaat die lijkt op broodkruimels
  5. Schep er de havermout, muesli en bruine suiker door en strooi dit over de gekookte appels in de taartvorm.

Zet in de oven en bak de fruitcrumle gedurende 30 minuten of tot de bovenzijde krokant en goud-bruin is. Dig it! Eet smakelijk!

 

Bekijk ook de andere verhalen:

Show more
Duitsland

Duitsland

24 november 2017
Ik kom uit Duitsland, maar liever zeg ik dat ik...
Lees meer
Show more
Italië

Italië

23 november 2017
Mijn man Fritz en ik hebben elkaar leren kennen op...
Lees meer
Show more
Servië

Servië

17 november 2017
Ik heb mijn man leren kennen via mijn toenmalige collega,...
Lees meer
Show more
Engeland, Groot Brittannië

Groot Brittannië

17 november 2017
We wonen alweer heel wat jaar in Nederland, sinds 2001...
Lees meer
Show more
Syrië

Syrië

17 november 2017
Mijn man Omar ontvluchtte Syrië zonder paspoort. Ze hadden hem...
Lees meer
Show more
Japan

Japan

17 november 2017
Ik heb Nederland leren kennen door een Nederlandse exchange student...
Lees meer
Show more
Frankrijk

Frankrijk

17 november 2017
Een heel verhaal, hoe ik in Nederland verzeild ben geraakt....
Lees meer
Show more
Letland

Letland

17 november 2017
Ik kom dan wel uit Letland, maar eigenlijk ben ik...
Lees meer
Show more
Tjechië

Tsjechie

16 november 2017
Ik ben in juli 2016 van Tsjechië naar Nederland gekomen,...
Lees meer
Show more
portret Deisi uit Venezuela

Venezuela

15 november 2017
Ik ben in 2001 naar Nederland gekomen voor el amor,...
Lees meer

Footer

Contact

Claudia Zanin
Frederik Hendriklaan 76
5212 BG 's-Hertogenbosch
073-6147915
info@aninconzeta.nl

Je vindt me ook op

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

1 op 1

Je kent mij, Claudia Zanin, wellicht van Italie.nl en andere Italië-gerelateerde initiatieven die ik de afgelopen 20 jaar heb opgezet. Zowel online, als in de retail en print. Wat ik óók al die jaren doe en minstens zo leuk vind, is het maken van professionele foto’s en prettig leesbare teksten voor diverse organisaties. Dit kan dus ook voor jouw bedrijf. Met mijn ondernemers- en marketingervaring denk ik 1 op 1 met je mee; we krijgen helder wat jou en je bedrijf uniek maakt. Bel me als je opgewassen bent tegen Italiaans temperament en Hollandse nuchterheid!

Marketing | Tekst | Fotografie

Anin con Zeta marketing, communicatie en fotografie

© Alle rechten voorbehouden.
Niets op deze site mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Anin con Zeta.


Webdesign by Confluence Media